Breigrunn, Røssoga

IMG_0128 IMG_0108 IMG_0099 IMGP0621 IMGP0627 IMGP0660
Valdet ligger på motsatt side av foreningsfisket og kan bare nås ved båt som grunneier holder.
Dette blir i innersving av Røssoga lengst opp av fiskbar strekke etter kraftverksutløpet. Grunnet reguleringen er vanntemperatur og vannstand (innen reguleringsgrenser) ganske stabil. Når det er tørt og for varmt i mange andre elver er det fiskbart her.
Fra helt øverst der du går ned der et tre står bøyd ned i elva, og hele veien gjennom svingen er det store fangstmuligheter hele veien. Start øverst med korte kast og forleng kastene til komfortabel lengde. Kast i ytterkant av den definerte strømmen 60 grader tverrstrøms og la flua svinge igjennom.
Mange vandrende laks stopper i groper som finnes hele veien. Etterhvert vandrer de kanskje videre, men møter kald og sterk vannmasse fra kraftverksutløpet. De kommer da gjerne til bake og stiller seg på Breigrunn. Etter svingen er det en strekke nedstrøm som også gir fisk, men “svingen” er så fangssikker at mest tid bør gis her.
Et godt vald med store sjanser for smålaks og rimlige gode sjanser for en og annen mellom- og storlaks! Seint i august kommer også sjø-ørreten.

Leave a Reply